Talo nousi Hatelikkoon

Meidän taloprojekti eteni kyllä hurjaa vauhtia. 2017 vuoden tammikuussa saimme ajatuksen koko projektista, juhannusaattona naputeltiin patolistoja ja samaisen vuoden elokuussa elementtejä nostettiin jo pystyyn. Lokakuussa leviteltiin kaatosateessa nurmikon siemeniä. Jouluksi muutimme uuteen taloomme, kotiimme. Kiitokset tästä puolisolleni, joka ahkeroi aamuöitä myöten. Kuopuksemme syntyi 3 viikkoa ennen muuttoa.

Eri talovalmistajien kilpailutus oli kyllä aikaa vievää. Istuimme tuntikausia erilaisissa suunnittelu tapaamisissa. Välillä mietimme myös hirsirakenteista taloa. Alkuun tein myös A4 kokoisen Word-tiedoston, johon laitoin pohjapiirustuksen, ja luettelon valmiusasteesta ja toimituksesta, joita tarjoukseen toivoisimme.  Tietenkin sisältäen budjettimme. Lähetin tämän kaikille talotoimittajille, jotka suinkin googlesta löysin.
Vieskatalon ja Rakennuspalvelun Konun kanssa teimme viimein sopimuksen. Päätökseemme vaikutti hyvä hintalaatu-suhde, luotettava urakoitsija ja joustavuus.  Tarjouksia kysyimme myös seuraavilta talovalmistajilta: Jukkatalo, Kastelli, Design talo, Dekotalo, Ainoakoti, Omatalo, Honka ja Finlamelli.

Entäs budjetti, se aina hieman salamyhkäinen aihe. Meillä se oli 250 000 euroa. Sanotaanko, että melkein riitti. Hieman siirrettiin syrjään tulevaa autotallia varten. Itse osallistuimme niin paljon kuin pystyimme, maatöihin, perustuksien tekemiseen, avustaviin töihin, siivoukseen. Puoliso teki kaikki sähkötyöt, sekä osan timpurinkin hommista.
Näin jälkeenpäin tuntuu, että talomme rakennus tapahtui aivan käsikirjoitusten mukaan. Suosittelen lämpimästi jo yllä mainittuja yhteistyökumppaneita.
(tämä ihan henkilökohtainen mielipide, ilman maksullisia yhteistyökuvioita)

Ystävät ja perhe auttoivat todella paljon, mainittakoon suuret lämpimät kiitokset heille. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.