Moderni Barbie-talo

Käy kurkkaamassa kaikkea muutakin tyylikästä DIY-projektia instassa. Tilin löydät tästä.

Olin (..olen edelleen) lapsena aivan Barbie -fani. Lapsuudessani nukeille tehtiin taloja laittamalla kirjoja pystyyn ja ripustamalla tuolin reunalle verhoja. Vähempi materiaali ruokki paljon mielikuvitusta, mikä ei pahaksi lapselle olekkaan.

Onnekseni sain pienen esikois-tyttösen. Sain jatkaa vielä aikuisiällä kauniiden Barbien kutrien kampaamista ja vaatteiden valitsemista. Tyttäreni kasvoi ja leikeistä tuli yhä korempia. Muutama vuosi sitten aloimme yhdessä katsella internetin syövereistä kuvia nukketaloista, tyttäreni esitti ”vienon” toiveen saada synttärilahjaksi Barbeilleen talon. Sanotaanko, tämähän siis villitsi oman ajatus- ja suunnittelupyöräni aivan vauhtiin. Hyvä, että maltoin nukkua edes ”rakennus” -viikkojen aikana.

Suunnittelu lähti käyntiin lemppari ohjelmistollani PAINT:llä. Huomioon piti ottaa se että reilu 20cm korkea Barbie todella mahtuisi asumaan kodissaan, mutta myös se että tyttäreni mahtuisi vielä asumaan omassa huoneessaan. Tyypillisesti monet suunnitelmat saavat käsissäni mittavat ”jatko-suunnitelmat”.

Tästä lähdettiin liikkeelle, 3-kerrosta, murretu harja-katto ja korkeat oleskelu tilat. Unohtamatta ikimuistoisia leikkihetkiä.

Materiaali talon rakennukseen oli heti selvä, vaneri. Talolle vähän modernia CLT- elementti twistiä. Otin paikalliseen vanerin toimittajaan yhteyttä. Sieltä suositeltiin vanerin paksuudeksi 6mm. Tämän paksuisesta yleensä nukkekoteja on tehty. Olisi ehkä kannattanut laittaa kyselyä kuvien kera, nimittäin nukkekoti projektini oli ehkä hieman yleistä tasoa kookkaampi.
Vanerit laitettiin tilaukseen. Valmiiksi muotoonsa leikattuina. Ikkunan aukkoja en tilannut valmiiksi, koska laser-tyyppinen leikkaus tuo lisäkustannuksia. Kotona sitten oma ”laser-kone”, puolisoni, sahasi aukot.

Tästä voit napata rakennus piirustukset, jos inspiroiduit:

Lopputulokseen vaadittiin tietenkin paljon muitakin materiaaleja ja mini kalusteita. Budjetti oli noin 150e. (+ muutama työ-yö). mm. DC-fix, musta sähköteippi, paristoilla toimivia led-nauhoja, parveke mattoa (vihreä), pleksiä, grillitikkuja, maalia ja kalustepyörät. Myös naulapyssy ja jonkin sortin saha oli apuna.

Alkuun pystytin vanerirungon, jonka kiinnitin ruuveilla paksumpiin aluslevyihin kiinni. Niinkuin kuvasta huomaa, oli 6mm vanerin liittäminen toiseensa hieman haastava. Siellä muutama ohi laukaus naula pyssyllä tuli.

Tässä kohtaa olin jo ihan myyty tälle rakennukselle. Jes, tää onnistuu. Tästä pikkuhiljaa etenin maalaamiseen ja sisustamiseen. Valaistuksessa panostin joihinkin epäsuoriin linjoihin, sekä tunnelmallisuuteen.

Lähdetäämpä kurkkaamaan lopputulosta:

Voi pojat, oli kyllä neitosella mairea ilme kun lahja oli valmiina. Onnekseni talo on siitä lähtien ollut kovassa käytössä. Välillä se siirtyi mummon luokse jo, että serkuksillakin on iloa talosta. Mummokin jo ehti taloa remontoimaan ja maalaamaan.

Nyt talo oli muutaman vuoden asumisen jälkeen jo huollon tarpeessa, joten pari iltaa tyttären kanssa remonttihommia ja lukaali on taas timantti kunnossa.

Kaikista söpöin omasta mielestäni on tuo takka, jossa on sisällä led-kynttilä. Se tuo hauskasti realistista fiilistä ”takka-huoneeseen.” Olohuoneen sohvaan myös panostettiin. Inspiraatiota Hakolan Lazy, sävynä hiekka. Jalat aitoa grillitikkua, maalattuna. Seinällä komeilee moderni seinävaate NOHI-moderyarn.

Ihana kun kävit kylässä. Tervetuloa uudestaan.

1 ajatus aiheesta “Moderni Barbie-talo”

  1. Tää on mielettömän upea! Kiitos piirrustuksista, vaihtui nimittäin omat suunnitelmat tähän. Hei saako kysyä mistä keittiö on? On nimittäin vaikea löytää hyvää keittiötä..

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *