lattiamateriaali

Kodin pintamateriaalit

Pintamateriaalien valinnassa tavoitteenamme oli luoda harmoninen, kestävä ja käytännöllinen koti. Väripaletti koostuu lähinnä luonnollisista sävyistä, pienellä twistillä. Värit myös rytmittyvät kodissamme niin, että etelän puoleisessa talon päädyssä valoisuus korostuu vaaleilla pinnoilla. Pohjoiseen päin tilat muuttuvat tumman sävyisiksi. Näissä tiloissa on makuuhuoneet, saunatupa, kylpyhuone ja kaiken kruunaa, mustalla kuusipaneelilla vuorattu sauna.

Värimaailma pohjapiirroksessaSisäseinien sävyt löytyivät melko nopeasti Tikkurilan värikartasta. En voinut vastustaa tuota hempeää vaaleanpunaista sävyä,nimeltä ”neito”. Arvatenkin, meidän neidon huoneeseen. Murrettu vihreä tuo hieman metsäisää fiilista ja yhdistyy kauniisti tammikuvioiseen lattiaan.

Sisustuksen värit


Vaalea pääsävy Piazza, kilpaili hetken Laasti-sävyn kanssa. Laasti kuitenkin ajoittain taittaa hieman vihreään, joten valitsimme lämpimämpään taittavan Piazzan. Pienen wc:n sävy Denim sykähdyttää minua joka kerta kun avaan wc:n oven. Tummansinistä seinää vasten valkoinen posliini, on kuin helmi simpukassaan.


Lattia- ja laatta valinnoissa jatkuu sama värimaailma. Lattia on Tarkett Contemporary Oak NATURAL. Vertailimme erilaisia lattiamateriaaleja, vinyylilankku valikoitui, koska se on hyvin kestävä ja tuntuu jalan alla mukavalta. Aikaisemmin meillä on ollut laminaattilattia, joka käytössä on osoittautunut kovaksi ja liukkaaksi.


Laatat on PASTORELLIN valikoimista. Ainoastaan pienen wc:n valkoinen hexagon laatta on eri valmistajan. Suuremmat laatat ovat kokoa 60×60. Lattioissa ja kylpyhuoneen syvennyksessä on samaa laattasarjaa mosaiikki muodossa. Laattojen reunoissa on suora leikkaus, joka antaa niille modernin ilmeen.


Sisäkaton materiaali oli jo alkuun selkeä. Kun katto oli levytetty sen päälle ruiskutettiin tasoite-röppö, samalla kun seinät tasoitettiin. Saunatuvan katto jätettiin tasaiseksi ja maalattiin mustaksi, Tikkurilan Black -maalilla.

Saunaan haluttiin tumman puhuva tunnelma. Saunan seiniin ja kattoon valittiin leveä, musta kuusipaneeli ja lauteiksi lämpökäsitelty haapalankku. Katto jatkuu yhtenäisenä kylpyhuoneeseen.


Julkisivun maalisävyt löytyvät Teknoksen ulkomaali sävyistä. Asemakaavassa oli määritelty katon väriksi musta tai harmaa. Tumman harmaa on sävy RR23 ja valkoinen on perinteinen ”maalarin valkoinen”. Terassi on käsitelty Tikkurilan Valtti plus terassiöljyllä, sävynä Grey Deco 5154.

Kiitoksia mielenkiinnostasi! Seuraavissa postauksissa esittelen yksityiskohtaisemmin sisustus ratkaisuja.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *