moderni keittiö

KeittiöMeillä monen tilan suunnitelmat lähtivät käyntiin yleensä ruutupaperille, sen jälkeen mitat siirrettiin PAINT- ohjelmaan. Mittasuhteet laskin ”pikseleillä” jotka juoksevat ruudun alaosassa. Kätevää, tai ei, mutta niin lähtivät tämänkin ”kodin sydämen” hahmotelma käyntiin.

Tässä ensimmäiset vedokset:

Seuraavaksi sähköposti laitettiin soimaan ja varattiin puolen tusinaa keittiön suunnittelu palaveria eri firmoihin. Palvelu oli eritasoista, eikä kaikissa palavereissa saatu yhteisymmärrystä näkemyksestäni. Esimerkiksi allas ikkunan edessä koitui parikin kertaa yhteistyön erottajaksi. Lopulta valitsimme pienen paikallisen yrityksen, jonka kanssa olimme ennenkin tehneet yhteistyötä.

Ennen toimitusta saimme 3D-kuvat keittiöstä:


Suunnittelun lähtökohtana oli käytännöllisyys ja ripaus Konmari-teemaa, ”kaikelle on oma paikkansa”. Tässä vaiheessa suunnittelin jo aterimet sekä kattilat paikoilleen. Erityisen tehokkaana arjessa olen kokenut sen, että astianpesukoneen vastapäätä on päivittäin käytettävät astiat ja välineet. Astianpesukoneen tyhjentäminen on näin helpompaa ja pienemmätkin lapset osallistuvat helposti mukaan, kun lautaset on matalalla laatikossa.

Tässä meidän ”astia niemeke”.

Kodinkoneista pyysimme erilaisia pakettitarjouksia, mutta loppupeleissä tartuimme nopeasti eteen tulleisiin yksittäis tarjouksiin. Tutustuin kodinkoneliikkeissä integroitaviin jääkaappeihin ja pakastimiin, mutta niistä ei jäänyt miellyttävä käsituntuma. Oven avaaminen ja sulkeminen oli malleissa köykäistä ja säilytystila vähäisempää. Näiden suhteen siis käytännöllisyys voitti. Hetkiä meni etsiessä kuitenkin kaappeja, joiden ovi profiili olisi suora, monissa kylmälaitteissa ovien oli tapana pullottaa hieman ulospäin. Samsungilta lopulta löysimme haluamamme.


Murheen kryyniksi asettui kyllä puukuosisten elementtien yhdisteleminen. Toiveena oli ”puinen syvennys” lieden ympärillä. Pöytätasot ja välitilan laminaatin valinta oli helppoa, vaalea tammi osui heti silmään. Välitilan kaapin ovia vaan ei saanut samalla ”kuosilla”, tämä ongelma tuli monen kauppiaan tiskillä vastaan. Lopulta löysin näytepalan, jonka pohjalta tilasimme ovet. Ovissa oli kuitenkin yllätyksenä oletettua enemmän kirjavuutta.

Mallipalat
Lopputulos. Sävymaailma on kaunis, mutta lopputulokselle annan kouluarvosanoin 8+.Valaistuksen kanssa ei säästelty. Alasvaloille paikkoja tuli 6kpl, spotteja 4kpl, led-nauhaa sokkelin alas, välitilaan ja kaapistojen yläpuolelle. Lisäksi liesituulettimessa on kaksi spottia. Led-nauhojen ja spottien kirkkaus on säädettävissä.

Valmistuva keittiö


Viimeiseksi esittelyssä tämän keittiön tähti; BLANCO DALAGO 8. Elämäni paras allas. Suuressa altaassa on helppo pestä suuretkin astiat. Syvään mustaan kuoppaan saa myös piilotettua nopeasti astiat, jos yllätys vieraita saapuu.

Puhtaana tämä pysyy kuin itsestään ja on myös silmiin pistävän näyttävä. Kruununa altaan reunalla saman sarjan, ylös nostettava hana suuttimella. BLANCO linus S-F mahdollisti altaan ikkunan eteen. Ikkunan saa helposti tarvittaessa auki, kun nostaa vaan hanan hetkeksi lappeelleen.


Lopuksi kaikille keittiön asentajille ja suunnittelijoille.
Kyllä kaikki järjestyy, kun itse järjestää.

1 ajatus aiheesta “Keittiö”

  1. Paluuviite: LVI- kalusteet Saksasta – Hatelikossa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *