Lasten kerrossänky lastenhuoneessa

Ikea Kura sängyn pienentäminen

Blogin puolella ollut hieman hiljaisempaa. Viimeisin postaus Ikea Kura sängystä on kirjoitettu vuosi sitten. Nyt onkin hyvä palata taas sängyn äärelle. Sängyn mäntypuiset osat ovat pysyneet raikkaan puun sävyssä, eikä männyn kellastumista ole tapahtunut. Suurimman osan öistä pojat nukkuvat hyvin kerrossängyssä, joka tarjoaa myös ihanat majan rakennus puitteet. Vuosi sitten jo ihmettelin tämän sängyn suurta kokoa (90×200), nyt aika olikin sopiva sängyn pienentämiseen nukkujilleen sopivammaksi. 

Kuinka pienentää Ikea Kura sänky?

Lopputuloksesta tuli niin mainio, että paljastan sen jo tähän alkuun heti. Sänky on nyt leveydeltään (patjan koko) 60cm ja pituudeltaan 160cm. Uudet patjat hankimme Jysk:stä ja lyhensimme niitä 30cm. Vaahtomuovi leikkaantui hyvin terävällä vihannesveitsellä. Jotakin ominaista sängystä nyt puuttuu, huomaatko sen?

Ikea kura sängyn tuunaus

Sänkyä purkaessa, pienennystä varten, merkkasin lyhennettäviin osiin A ja B kirjaimet. A kirjain tarkoitti 60cm pituutta ja B kirjain 160cm pituutta. Näin sirkkelipöydän äärellä oli helpompi työskennellä. 

Muutaman uuden ruuvin reiän jouduin poraamaan. Tähän käytin 6mm poranterää. Vanhat ruuvit kävivät siis edelleen. Sängyn sälepohjan lautoihin tarvitsee 10mm poranterän. 

Kerrossängyn yläkerran asukas, käyttää lähes aina portaina noita päädyssä olevia välikapuloita (kuvassa vasemmalla). Oli siis helppo lähteä lyhentämään sänkyä noiden pienten portaiden päästä. Toteutuksellisesti arvioin myös tämän ratkaisun olevan helpoin tie haluttuun lopputulokseen. Suurimman työn teetti sänkyjen, patjojen alla olevat säleiköt. Alasängyn patjan alle on myös ostettu puusäleikkö, jotta patja pääsee hengittämään. 

Ikea Kura sängyn pienentäminen
poikein huoneen sisustus

Sängyn uusi kevyempi koko mahdollisti myös poikien huoneen vaihdon pienempään huoneeseen. Pojat eivät vielä leiki omassa huoneessaan, joten huoneessa ei tarvita kauheasti vapaata tilaa. Onkin oikeastaan hyvä, että poikien huone on rauhoitettu pelkästään nukkumiseen ja lelujen säilytykseen. Koko muu koti on sitten leikkiä varten. Tämä ihana mini Kura sänky on huoneen toisella seinällä ja säilytyskalusteet toisella seinällä. Rakkaiden sisäpotkupyörien parkkipaikat löytyvät heti aamulla, sängyn vierestä. 

Kuinka pienentää Ikea Kura kerronsänky?
moderni lasten huone

Pojat ovat nyt 4- ja 5- vuotiaat. Pituutta heillä on metrin toisin  puolin. Uskon, että tämä valloittava, yksinkertainen ”junior” -Kura sänky, palvelee nukkujiaan jopa muutaman vuoden eteenpäin. Sängyn päässä on rahi, jonka sisältä paljastuu taitettava vieraspatja. Pojat toivovat välillä nukuttajaa, tässä paikka siis äidille tai isille.  

Lämmin kiitos mielenkiinnostasi. Toivottavasti sait tarvittaessa apu, omaan Ikea Kura sänky projektiisi. Jos sinulla on kysyttävää, voit jättää kommentin tähän tai lähettää minulle viestiä vaikka Instragram tilini kautta. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *