Helppo makramee

Meidän kodissa on monta makrameeta koristamassa seiniä. Osa näistä kuuluu enemmän kategoriaan ”wall hanging” -seinävaate. Inspiraatiota olen saanut selattuani Pinterestia, hakusanoilla: macrame ja wall hanging. Kodissamme useassakin huoneessa, huonekorkeus on yli 3 metriä, joten sisustukselta vaaditaan myös akustiikkaa.

Viime jouluna teimme tyttäreni kanssa pukin konttiin makramee sulkia ja -avaimen periä. Näistä jäi rutkasti yli erivärisiä makramee- lankoja.
Makuuhuoneemme kaipasi hieman pehmeyttä sisustukseen, joten päätin hyödyntää nämä langat DIY-makrameehen.


Sänkymme on 160cm leveä, jote lähdin hahmottelemaan makrameen leveyttä tästä. Itse langat ovat n. 180cm leveälle solmittu. Pyörörima on 2 metriä pitkä ja paksuudeltaan 25mm. Jaoin pyöröriman noin kolmeen osaan (jättäen 10cm kumpaankin päähän).

Seuraavaksi rupesin miettimään, miten saan helpoiten leikattua langoista samanpituisia. Silmiini osui pyykinkuivaus teline ja pari Ikean pimennysverhojen sulkijaa. Askartelin näistä langoille telineen. Langan mitaksi määräytyi 260cm, kun leikkasin käärityn lankanyytin vain toiselta puolelta auki.


Solmin ensiksi paksuimman moppilangan noin 60cm leveydelle, sen jälkeen beigen ja lopuksi tumman harmaan. Ripustin makrameen seinälle.

Ulkomuoto vaikutti hieman ”töksähtävältä”, joten asettelin lisää solmuja niin, että sain hieman liukuväri efektiä työhön.


Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen. ”Wall hanging – makramee”:sta tuli kaunis osa makuuhuonettamme. Se pehmentää korkean tilan ilmettä ja luo akustiikkaa. Riippuvat langat tuo ripauksen boheemia ilmettä, kun taas selkeä värit antavat työlle ryhtiä.

Tätä ohjetta on helppo soveltaa eri sävyihin. Sen tekeminenkin on melko nopeaa. Haastetta tämä ei tuo kovinkaan paljon näppärille sormille, enemmänkin mielenrauhaa ja rentoutusta. Langan menekki oli yhteensä noin 1000g. Leikkasin vielä lopuksi langan päät niin, että makrameen korkeus on 100cm.

Kuvasta päätellen seuraava projekti voisi olla uusi sängynpääty…?

5 ajatusta aiheesta “Helppo makramee”

  1. Hei! Upeita töitä. Onko sohvan päällä oleva makramee tehty liukuvärjätyistä langoista vai miten saatu näin upea kaksivärinen efekti? Kiinnostaa myös teetkö tilaustöitä?

    1. Hei! Kiitos kommentistasi. Sohvan päällä oleva makramee on äitini tekemä. Hän on maalannut maiseman mustalla kangas värillä tuputtaen ja osittain liukuvärillä.
      Olen kannustanut kovasti häntä tekemään tilaustöitä, mutta vielä ei ota tällaisia vastaan. Toisena vaihtoehtona odotan taidon siirtoa jälkipolvelle (minulle) ja ilmoitan heti kun saan tällaisen taidon.

    1. Moikka, voi että olipa viestisi hukkunut. Vain tuo luonnonvalkoinen on Chunkya, sävytetyt oli jotain muuta mallia. Hieman ohuempaa. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *