Arkieteinen ja DIY-naulakko

Arkieteisemme sijaitsee kodinhoitohuoneen yhteydessä. Eteiseen pääsee suoraan autokatoksesta ja ovesta astutaan suoraan kurarallin päälle. Kuraralliin suihkun voi vetäistä suoraan kodinhoitohuoneen altaan vierestä. Talon valmistuttua, meillä oli aikamoinen kasa erilaisia rattaita. Jätimme tällöin tarkoituksella kalustamatta tilaa, jolloin menopelejen säilytykselle oli tilaa.
Pikkuhiljaa lasten kasvaessa rattaiden määrä väheni ja tarve ulkovaatteiden säilytykselle kasvoi entisestään.

Seinustalle laitettiin muutamia naulakoita ja peili. Naulakko täyttyykin nopeasti melko törkyisen näköiseksi, mutta helppokäyttöisyydellään pitää nuttuset pois lattialta. Kesäaikaan seinusta pysyy melko siedettävän näköisenä, kun siellä roikkuu oikeastaan hattua ja kypärää vain. Myöskään kenkäsäilytykseen ei ole kauheasti luovuutta käytetty. Käytössä olevat kengät lojuvat sopuisasti lattialla ja samalla hiekka ohjautuu kuraralliin melkein itsestään.

Hetken tässä voikin fiilistellä kauniista ja käytännöllisestä tilasta, mutta niinkuin jo edellisessä kuvassa vilahti, niin todellisuus on hieman arkisemman oloinen, ja niin kuuluukin olla. Selväähän tässä on, että viiden hengen perheen vaatteet eivät täällä ole kovinkaan järjestyksessä.

Onneksi se päivä koitti, kun oli aika järjestää allekirjoittaneen 30-vuotis juhlat. Vieraita oli tulossa 40, eikä meillä ollut tarjota ulkovaatteille kun yksi pieni naulakko. Pientä suunnittelua paperin ja kynän kanssa, sekä materiaalien hankintaa (raksa-jämistä) ja käytännöllinen DIY-naulakko syntyi.

Peilin asettelu oli toki hieman väärässä kohtaa, mutta naulakon tarve tässä tilassa ylitti esteettisen näkökulman. Moni tunnistaakin varmasti harkitut elementit, mistä tämä luomus on syntynyt. Eli ”kakkos-nelosta”, vinorimaa ja harjan varsia. No, tässä jo hieman myönnettäköön, että harjan varsia piti muutama ostaa lisää, kun kaikkia ei raksa-jämistä löytynyt.

Naulakko on erittäin kevyt ja helppo valmistaa, tarvittaessa erilaisiin mittoihin. Yhden naisen kantamana liikkuu meilläkin eteisestä toiseen, sinne missä tarve on. Sen verran kädentaitoja tarvitsee, että harjanvarsia joutuu yhdistelemään toisiinsa ja alatukipuihin. 3 kpl:tta muttereitakin kannattaa ostoslistaan laittaa, jos haluaa tälläisen veistellä.

Kodinhoitohuone jakautuu meillä tavallaan kahteen osaan, ”puhtaaseen ja likaiseen”. Naulakkokin on tässä kovasti hyödyksi, kun lähempänä kurarallia oleva puoli on helppo täyttää likaisemmilla ulkovaatteilla ja toinen puoli vähän siistimmillä. Nostan myös monesti pesukoneesta hengari-kuivattavaa naulakkoon.

Naulakon alle hankin pieniä koreja, johon on helppo lajitella hatut ja hanskat, jopa pienten kengät. Tämä tila on melkoinen ”välijuoksu” moneen eri paikkaan, monesti arjessa se siltä näyttääkin. Tähän asti valinnat ovat osoittautuneet meille toimiviksi. Visioin kuitenkin jo mielessäni, kuinka nämä vaatesäilytys seinustat voisi kalustaa niin, että tilasta saisi selkeämmän ja myös ajansaatossa lasten harrastusvälineille olisi omat paikkansa.

Lopuksi kuva vielä ”hallitusta kaaoksesta”.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *